Innovator in the Spotlight

Ayda Golahmadi EngD trainee Smart Cities and Buildings

Improving indoor air quality in schools in the Netherlands

My research is focused on improving indoor air quality (IAQ) in schools in the Netherlands as part of the ECOS-IAQ project.

Lines

Deep Dive Breakfast session

The Workplace Vitality Hub invites you to the next Deep Dive breakfast session on healthy lighting and data physicalisation.

Date: Thursday 14 December 2024
TIme: 8:00 – 10:00
Location: High Tech Campus Eindhoven 85, 5656 AG Eindhoven

Hans Brombacher, a PhD candidate conducting research within the WorkPlace Vitality Hub, is actively involved in the POWErFITTing project. Hans will be one of the featured speakers in this session.

(The session is in Dutch)

Gezonde verlichting

Licht dat onze ogen binnenvalt, beïnvloedt veel aspecten van onze fysiologie, zoals de regeling van het ritme van de “lichaamsklok” en alertheid. Omdat mensen het grootste deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen, wordt het licht dat iemand ervaart meestal bepaald door architectonische daglicht- en kunstlichtontwerpen.

Myrta Gkaintazi Masouti is promovendus Built Environment aan de TUE en zal verslag doen van haar meest recente onderzoek over dit onderwerp. Haar doel is om architecten en verlichtingsontwerpers te helpen bij het maken van gebouwen die rekening houden met de gezonde verlichtingsbehoeften van de bewoners. Ze probeert betere simulatietools voor verlichting te maken en onderzoekt hun beperkingen.

Gegevensfysicalisering

Het onderzoek van Hans Brombacher draait om het gebruik van mens-data interactie en datafysicalisatie om het welzijn van kantoormedewerkers te verbeteren en de verzamelde gegevens te vertalen in gemakkelijk te begrijpen inzichten, waardoor waardevolle informatie wordt verstrekt aan de gebruikers.

Onlangs hebben Myrta en Hans allebei experimenten uitgevoerd in de Hub. Op donderdagochtend 14 december zullen ze hun bevindingen tot nu toe delen.

Daarnaast zullen studenten een update geven van hun onderzoeksprojecten in een Open Space setting.

Programma