Tickets
Online
20:00-21:00

Lezingenreeks Tech en Tuinboon

Thema Onkruidbeheersing

Graag nodigen wij u uit voor de vierde bijeenkomst van de lezingencyclus ‘Tech en Tuinboon’ op dinsdag 24 mei van 20.00 – 21.00 uur. In de lezingenreeks gaan wij in op de diverse uitdagingen die robotica in de landbouw met zich meebrengt. Met vragen als: ‘Sluit mijn technologie oplossing aan op de biologie, plantenteelt en de behoeftes van de teler?, Welke technologie is beschikbaar om de bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen op mijn landbouwbedrijf te ondersteunen?’

In deze vierde  bijeenkomst van de lezingencyclus ‘Tech en Tuinboon’ gaan we in op het thema onkruidbeheersing. Het gebruik van chemische middelen voor onkruidbeheersing staat steeds meer onder druk. Chemische bestrijding kan risico voor de gezondheid opleveren en leidt tot vervuiling van water en bodem. De sector is druk bezig met het zoeken naar goede alternatieven, maar dit brengt nog de nodige uitdagingen met zich mee.  

In het webinar op 24 mei vertellen de sprekers welke mogelijkheden en uitdagingen er zijn vanuit zowel de kant van de Biologie als de kant van de techniek. Alleen door goede samenwerking tussen deze sectoren kunnen goede oplossingen worden ontwikkelt. Zwier van de Vegte van Boerderij de Marke Zwier vertelt over de praktische kant van onkruidbeheersing. Hoe gaan zij hier mee om. Welke uitdagingen en kansen kan technologie bieden op dit thema. Tim Kreukniet vertelt hoe de input van telers/eindgebruikers heeft geleid tot de ontwikkeling van een autonoom onkruid wiedsysteem dat individuele onkruiden verwijdert in de wortelteelt (en straks andere gewassen).

Tijdens het webinar zal er genoeg ruimte zijn voor vragen en discussie.

Meer info vindt u hier: https://agrobots.community/agenda/tech-en-tuinboon-thema-onkruidbeheersing/